Acidul hialuronic: cum ne ajută pielea în timpul verii

Vara, pielea noastră are nevoie de mai multă atenție și îngrijire, asta dacă vrem să prevenim deshidratarea și să nu ducem o bătălie fără sfârșit cu ridurile. Dacă ne dorim însă o piele fără cusur, acidul hialuronic poate fi soluția, cel puțin asta spun specialiștii.

„În primul rând, trebuie să facem o fotoprotecție riguroasă, pentru că e foarte mult soare. Folosim exclusiv factor de protecție +50, la 2-3 ore. Avem nevoie și de o hidratare suplimentară, pentru că o piele expusă la soare este o piele uscată și deshidratată”, explică medicul dermatolog Amalia Anghel, de la clinica SkinMed.

Dacă ridurile sunt tot mai greu de combătut și pielea și-a pierdut fermitatea, soluția poate fi Juvederm Volite, un acid hialuronic de hidratare pe termen lung. În urma unei singure proceduri, ridurile fine sunt corectate, iar pielea își schimbă radical aspectul, păstrându-și elasticitatea naturală timp de 9 luni.

„Acest produs a fost creat pentru o hidratare în profunzime a pielii, pentru că îi conferă elasticitate și catifelare. Produsul este destinat pacienților care doresc o îmbunătățire vizibilă a calității pielii de pe față, gât, decolteu și mâini”, adaugă dermatologul Amalia Anghel.

Ca rezultat al tehnologiei Vycross, tratamentul cu Juvederm Volite are efectul unui lifing. Substanța injectată acționează prin creșterea densității straturilor epidermice, hidratând pielea în profunzime, efecul imediat este de prospețime și rejuvenare, și durează timp îndelungat.

Pe lângă hidratare, umplerea ridurilor fine prin difuzarea substanței este esențială. Astfel, se obține acel efect care îi va face pe ceilalți să spună: <<Arăți mai tânără. Sigur ți-ai făcut ceva>>. „Naturalețea este atributul injectărilor cu Volite. Procedura nu este dureroasă, efectuându-se cu anestezie locală. Injectarea cu Volite se face cu un ac  fin, dintr-o nouă generație de dispozitive medicale, fapt care garantează confortul în timpul procedurii, dar și reducerea considerabilă a riscului apariției hematoamelor”, mai spune specialistul.

În plus, conținutul de lidocaină regăsit în formula Juvederm ajută la asigurarea unui grad ridicat de confort în timpul injectării, deoarece produce o anesteziere instantă a zonei.

„Acidul hialuronic poate fi regăsit în numeroase produse de hidratare a pielii, dar substanțele din gama Juvederm sunt singurele care ajută, de fapt, la refacerea acidului hialuronic din straturile epidermice, ajutând astfel la redarea elasticității naturale, a fermității și a tonusului pielii”, precizeză Dr. Amalia Anghel.