Lavazza prelungește vara și creează 4 rețete răcoritoare de coffeetail

Zilele călduroase de vară nu se dau plecate, deși, calendaristic, am intrat deja în toamnă. Soare, atmosferă frumoasă, lumină și căldură, toate sunt ingredientele perfecte ale unei veri decise să ne mai bucure multe zile de aici încolo.

Tocmai de aceea, pasionații de cafea sunt în continuare interesați să descopere băutura perfectă răcoroasă cu cafea, pentru a se bucura din plin de ultimele zile ale acestui sezon.

Lavazza prelungește vara este mai mult decât o simplă inițiativă, este o declarație a intenției noastre de a păstra atmosfera estivală vie și vibrantă, chiar și atunci când calendarul dă pagina spre toamnă. Iar pentru a aduce un strop de magie în această perioadă, Lavazza lansează în România 4 sortimente de coffeetail, băuturi delicioase și răcoroase pe bază de cafea. Una dintre acestea are la bază o rețetă specială cu sirop de cireșe negre și este disponibilă în exclusivitate la Taboo Beach Bar din stațiunea Mamaia, partener Lavazza.

Fie că te relaxezi la soare, te bucuri de o întâlnire cu prietenii acasă sau în aer liber, Lavazza te invită să savurezi și să te răcorești cu un coffeetail conceput chiar de experții brandului italian.

Pentru a se asigura că iubitorii de cafea se pot bucura de o experiență unică, alături de un coffeetail răcoros și gustos, Lavazza a pregătit patru rețete de coffeetail-uri, ce pot fi savurate la terasele partenere și, de asemenea, pot fi reproduse cu ușurință, chiar acasă.

Coffee Spritz

Pregătește-te să pornești într-o aventură gustativă unică, deoarece asocierea neașteptată de Aperol și cafea conturează o explozie de arome extraordinară. Spritz-ul de cafea, o băutură delicioasă de final de vară, promite să te împrospăteze și să te revigoreze în zilele călduroase cu aroma sa complexă și răcoritoare. Pregătește-te să experimentezi o înghițitură de energie care te va lăsa plăcut surprins! Iată de ce e nevoie pentru a o pregăti, în câțiva pași simpli:

Poți folosi espresso, o cafea concentrată preparată la rece sau cafea Moka la alegere;

Umple un pahar mare cu gheață chiar înainte de a turna 50 ml Aperol și 50 ml apă minerală;

Toarnă cafeaua peste Aperol si adaugă coaja de portocala.

Spritz-ul tău de cafea este gata – Gustă și vei fi surprins de această combinație minunată șiîndrăzneață!

Coffee Fiero

Pe finalul verii, există un singur lucru care ar putea fi mai bun decât o băutură rece: o băutură rece delicioasă cu cafea și Martini. Se caracterizează prin câteva ingrediente de bază:

30 ml cafea rece

70 ml Martini Fiero

70 ml apa tonică

cuburi de gheață

felii de portocală

Umple un pahar mare cu cuburi de gheață, toarnă Martini Fiero și apa tonică și amestecă. Apoi, adaugă felia de portocală și completează cu cafeaua rece. Se poate servi imediat.

Coffee Mojito

A treia rețetă de coffeetail pe care Lavazza o propune este ideală pentru mijlocul verii și se numește Coffee Mojito. Iată ingredientele necesare:

15 ml ristretto

40 ml rom alb

20 g zahăr brun

15 ml suc de lamaie

50 ml apă minerală

mentă

felie de lime

cuburi de gheata

Pregătește-ți shot-urile de cafea – fie cu un espressor, fie cu o Moka. Adaugă zahărul brun, sucul de lămâie, menta și apa minerală într-un pahar mare. Umple paharul cu multe cuburi de gheață. Adaugă rom alb și amestecă. În acest moment, completează rețeta adăugând cafeaua. Se decorează cu felie de lime și câteva frunze de mentă.

Alte variante sau secrete pentru crearea coffeetail-ului perfect? În domeniul cafelei, opțiunile sunt vaste și foarte interesante. Cold Brew, renumită pentru dulceața și alura rece, este un candidat demn pentru a ocupa primele locuri. Aroma sa unică oferă o experiență încântătoare care atrage mulți pasionați de cafea. Cu toate acestea, când vine vorba de cele mai gustoase băuturi espresso de vară, rețeta Coffee Fiero, ocupă un loc de cinste. Prin infuzarea unui shot sau două de espresso, acest amestec capătă un nou nivel de intensitate și aromă, creând o experiență cu adevărat captivantă.

Lavazza Cold Brew cu limonadă și sirop de cireșe negre

Această rețetă a fost creată pentru a celebra parteneriatul dintre Lavazza și Taboo Beach, o terasă primitoare și relaxantă din Mamaia Nord. Servit exclusiv în această locație, cu siguranță acest coffeetail poate înveseli ziua de plajă a oricărui iubitor de cafea! Ia un loc la Taboo Beach și lasă-te purtat de aromele unice ale băuturilor, create de experții Lavazza.

Pentru a prepara acasă această rețetă, ai nevoie doar de 4 ingrediente:

20 g sirop de cireșe negre

50 ml concentrat de cold brew

80 ml limonadă

gheață zdrobită

Mai întâi, umplem un pahar înalt cu gheață zdrobită. Apoi vom adăuga limonada și siropul de cireșe și le vom amesteca cu grijă. Apoi va fi adăugat și ingredientul vedetă: cold brew preparat la rece, pregătit în avans pentru a garanta o aromă echilibrată și răcoritoare.

Vara nu se încheie la finalul lui august – cu Lavazza, o prelungim prin voie bună și relaxare, cu fiecare înghițitură de cafea de care ne bucurăm!