Sfatul expertului de Ziua Mondială a Inimii : Uitați de lift și de mașină! 

Pentru a marca Ziua Mondială a Inimii din acest an, Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu, medic primar în igiena alimentaţiei şi nutriţie, membru în Comitetul Consultativ în Nutriţie Herbalife, împărtășește sfaturile sale de specialitate și câteva „secrete” despre cum să ne menținem inima într-o stare  bună.

Multă mișcare în aer liber și, mai ales, un aport adecvat de nutrienți, inclusiv fibre, vitamine, minerale și grăsimi nesaturate, reprezintă cel mai bun sfat pentru a vă menține inima funcțională în parametri optimi”, spune dr. Zugravu.

Top 5 alimente  pentru o inimă sănătoasă

  • Cereale integrale

  • Leguminoase

  • Nuci

  • Grăsimi și uleiuri nesaturate

  • Fructe & legume verzi.

De asemenea, ea menționează câțiva pași simpli pentru a adăuga mai multă mișcare în activitățile noastre curente. De exemplu, dacă uitați de lift și folosiți scările, dacă vă lăsați mașina acasă și faceți o scurtă plimbare până la magazin – inima vă va mulțumi!

Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu consideră că toate au legătură în organism. De exemplu, o imunitate neadecvată va permite apariția unei infecții grave care vă va solicita în mod inerent și nedorit inima. Viceversa, o inimă bolnavă va face cu mult mai greu față solicitărilor imune care abundă în sezonul rece. Sfatul medicului pentru a avea o imunitate bună este foarte simplu: mâncați multe legume și fructe, proteine de calitate sau încercați un supliment alimentar dacă considerați că nu obțineți necesarul de nutrienți de care aveți nevoie.

Nu trebuie o dietă diferită față de cea din restul anului, dar un aport mai mare de fructe și legume de sezon ar fi benefic pentru sistemul imunitar și pentru inimă – practic acestea să nu lipsească de la nicio masă”, concluzionează dr. Zugravu.

Spune DA unei bune sănătăți a inimii cu Herbalife Nutrition

Herbalife Nutrition are în portofoliul său trio-ul perfect care te va ajuta să spui DA schimbărilor pozitive pentru corpul și inima ta, pentru a te bucura de mai multe momente frumoase alături de cei dragi, format din: Beta heart® – o pudră nutritivă ce conține ingredientul cheie OatWell™, beta-glucan din ovăz, care contribuie la menținerea colesterolului din sânge în limite normale,

Herbalifeline® MAX – un supliment alimentar cu un amestec exclusiv de uleiuri de pește Omega-3 din surse sustenabile, cu beneficii pentru inimă*, vedere** și creier***, și Immune Booster – un supliment alimentar ce include EpiCor® – ingredient dovedit științific, preparat din drojdie fermentată deshidratată, alături de vitamine și minerale cheie ce ajută la funcționarea normală a sistemului imunitar.