Stresul: ceaiurile care te ajută să îl combați

Material realizat de Laura Boico

Stresul poate cauza probleme grave de sănătate, atât psihice, cât și fizice, de la ulcer până la atacuri de panică și anxietate. Există însă câteva tipuri de ceaiuri pe care le putem putem folosi pentru un efect calmant. Iată lista ceaiurilor care combat stresul și ajută la refacerea organismului!

Ceaiul de tei. Pe lângă gustul plăcut, ceaiul de tei acționează asupra sistemului nervos central, fiind folosit în numeroase scopuri terapeutice. Acesta ajută la reducerea stresului prin relaxarea minții, mușchilor și eliberarea tensiunii. Totodată, consumat cu o oră înainte de culcare, ceaiul de tei combate insomnia.

Ceaiul de ghimbir. Planta crescută în regiunile tropicale are numeroase întrebuințări. În China, sucul de ghimbir este folosit încă din cele mai vechi timpuri ca antiasmatic. Ceaiul relaxează mintea, dar poate fi aliatul tău și când ai probleme cu digestia. 1-2 căni pe zi de ceai de ghimbir ajută la reducerea stresului.

Ceaiul de păducel. Ajută în cazul tulburărilor cardiace de origine nervoasă, reduce stresul și combate atacurile de panică. Ceaiul este un bun adjuvant și în afecțiunile cardiace cu substrat nervos. Ba mai mult, poate fi un remediu și când te încearcă insomnia.

Ceaiul de mentă. Are efect calmant și stimulează digestia. Ceaiul este recomandat și în cazul migrenelor, anxietății și depresiei. Dacă este consumat înainte de culcare, acesta relaxează mintea și induce starea de somn.

Ceaiul de valeriană. Planta are o utilizare de peste 4000 de ani și este ideală atunci când suferi de stres. Ceaiul folosește la tratarea tulburărilor emoționale, tensiunii și anxietății. De asemenea, ceaiul și tinctura de valeriană sunt indicate în stările de agitație, tulburări ale somnului și în caz de aritmie cardiacă de natură nervoasă.