Soluția simplă pentru afecțiunile pielii

Problemele pielii îți dau bătăi de cap? Nu poți scăpa de cicatrici, vergeturi, acnee, riduri, supărătoarea rozacee, hiperpigmentări, depozite adipoase sau celulită. Ei bine, cel mai avansat dispozitiv de microneedling la nivel mondial se găsește acum și în țara noastră, mai precis la clinica SkinMed.

Dr. dermatolog Amalia Anghel ne explică ce implică, de fapt, acest proces ce ne poate ajuta să scapăm de numeroasele afecțiuni ale pielii.

Tratamentul poate fi folosit pe față (inclusiv pleoape), gât, decolteu, mâini și alte zone ale corpului. Sunt necesare de obicei între 4-6 sedințe, care se efectuează la un interval de 2-4 săptămâni, și sedințe de întreținere a caror frecvență este stabilită de către medicul dermatolog.

Tratamentele cu Dermapen 4 constau în injectarea superficială, la nivelul pielii, a unor substanțe active: farmacologice, aminoacizi, enzime, vitamine, minerale sau extracte din plante. Spre deosebire de o seringă tradițională, cu care se efectuează procedura clasică de mezoterapie, Dermapen4 utilizează un sistem de 16 ace de 33 gauge, din oțel medical inoxidabil, sterilizate, care oscilează până la 120 vibrații pe secundă și care creează 1920 de canale în piele pe secundă! Până și cei mai experimentați medici care folosesc mezoterapia, nu pot face mai mult de 2 sau 3 injectări într-o secundă!

Ce se întâmplă când se folosește Dermapen 4?

Se produc două efecte: o injurie superficială, rapid reversibilă, care declanșează la nivelul pielii un răspuns de vindecare, stimularea sintezei de colagen și elastină. Urmează apoi crearea, prin înțepare, a unor canale permeabile pentru substanțele active, ce sunt aplicate pe piele în timpul procedurii.

Dacă în cazul folosirii seringilor pentru mezoterapie nu putem controla profunzimea injectării decât aproximativ, când vorbim de Dermapen 4, adâncimea acelor poate fi setată cu o precizie foarte bună (gradații de 0,1 mm pâna la maxim 3 mm), în cazul cicatricilor adânci.