Dyson lansează Dyson Zone – primul purificator de aer purtabil

Jake Dyson anunță lansarea dispozitivului Dyson Zone™, un set de căști on-ear de înaltă fidelitate, cu anulare a zgomotului, care oferă în același timp un sunet captivant și un flux de aer purificat către nas și gură. Rezultatul a peste un deceniu de cercetare și dezvoltare privind calitatea aerului, căștile care purifică aerul Dyson Zone™ rezolvă simultan problema calității aerului și pe cea a poluării fonice din mediul urban, fiind primul pas al companiei către tehnologia purtabilă.

Pe măsură ce populația urbană a lumii continuă să crească, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) estimează că 9 din 10 persoane la nivel global respiră aer care depășește limitele de poluare admise. În orașele în care poluarea cu NO2 a scăzut în timpul pandemiei de Covid-19 (potrivit studiului Dyson privind calitatea aerului la interior realizat în timpul carantinei), nivelurile de poluare au revenit rapid la normal sau au depășit nivelurile pre-pandemie în multe orașe la nivel global. De asemenea, se estimează că peste 100 de milioane de oameni, aproximativ 20% din populația europeană, sunt expuși la un nivel de zgomot pe termen lung ce depășește recomandările OMS.

Poluarea este o problemă globală – ne afectează oriunde mergem. În casele noastre, la școală, la serviciu și în timp ce călătorim, fie pe jos, cu bicicleta sau cu transportul public sau privat. Dyson Zone™ purifică aerul pe care îl respiri în timp ce te afli în mișcare. Și, spre deosebire de măștile faciale, dispozitivul oferă un flux de aer proaspăt fără a-ți atinge fața, folosind filtre de înaltă performanță și două pompe de aer miniaturizate. După șase ani de dezvoltare, suntem încântați să oferim aer curat și sunet impecabil, oriunde”, a spus Jake Dyson, Inginer Șef Dyson.

Dyson Zone™, rezultatul anilor de cercetare și testării a peste 500 de prototipuri

 Căștile care purifică aerul Dyson Zone™ sunt rezultatul a peste 30 de ani de expertiză Dyson în tehnologiile privind fluxul de aer, filtrarea și motoarele, dar și în înțelegerea în profunzime a calității aerului din interior și exterior. Compresoarele din fiecare cască atrag aer prin filtrele cu două straturi și proiectează două fluxuri de aer purificat către nasul și gura utilizatorului, direcționate prin viziera fără contact. Retururile integrate pe vizieră se asigură că fluxul de aer purificat este menținut aproape de nas și gură și este cât mai puțin diluat de vânt. Dyson Zone™ oferă un sunet bogat, captivant și elimină zgomotul nedorit din mediul urban datorită anulării active avansate a zgomotului (ANC), asigurând o deformare scăzută a sunetului și un răspuns în frecvență neutră, pentru a reproduce cu precizie muzica sau sunetul așa cum a intenționat creatorul.

Plecând de la o piesă detașabilă pentru aer curat asemănătoare unui tub pentru respirat sub apă, combinată cu un rucsac pentru a susține motorul și funcționarea interioară, căștile care purifică aerul Dyson Zone™ au evoluat radical în cei șase ani de dezvoltare. Peste 500 de prototipuri au avut un motor plasat inițial la ceafă, transformându-se apoi în două compresoare, câte unul în fiecare cască, iar apoi a urmat evoluția piesei detașabile într-o vizieră eficientă, fără contact, care oferă aer curat fără a atinge toată fața – un mecanism nou ce oferă aer purificat.