Universitatea de ştiinţe agronomice, o alegere altfel. Ce soiuri noi de fructe se găsesc aici

UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE AGRONOMICE ŞI MEDICINĂ VETERINARĂ DIN BUCUREŞTI (USAMV) și-a deschis porțile pentru o experiență “altfel”.

Reprezentanții media au avut ocazia să interacționeze cu profesori, studenți și absolvenți ai USAMV. Pentru câteva ore aceștia au descoperit oportunitățile, beneficiile și perspectivele unui potențial student. Alături de Prorectorul prof.univ.dr. Florin Stănică au avut ocazia de a degusta fructe din speciile pomicole noi (banana nordului, curmal dobrogean, kiwi, smochin și rodie), soiuri adaptate și dezvoltate, cu implicarea studenților, în centrul HORTINVEST, cel mai modern Centru de Cercetare pentru Studiul Calității Produselor Agroalimentare. Doritorii au vizitat livada plantată și îngrijită de studenți.

“Trebuie să plecăm de la premisa că școala trebuie să continue. Fără educație nu există nici sănătate, nici prosperitate!” Cu aceste cuvinte, prof.univ.dr. Sorin Mihai Cîmpeanu, Rectorul USAMV, a deschis evenimentul dedicat tuturor celor interesați de domeniile de studiu ale celor șapte facultăți. Cursurile se desfășoară on-line, laboratoarele și lucrările practice au loc cu prezență fizică în cadrul fiecarei facultăți, cazarea în cămine se face cu respectarea normelor de siguranță impuse de Covid-19, cu limitarea numărului de persoane, verificarea temperaturii la intrare și asigurarea materialelor dezinfectante necesare.