Obsentum lansează un parfum cu istorie, KALAN de Marly

Parfumurile Obsentum îţi trezesc toate simţurile, dar KALAN de Marly are ceva unic.

Sub pecetea pasională a roșului aprins luxuriant, ultima esență a casei Parfums de Marly galopează frenetic încă de la prima pulverizare. Vibrează între umbră și lumină, subminând trendurile actuale. Este nobil, puternic, carismatic, la fel ca rasa de cai eponimă, una dintre renumitele rase pur-sânge deținute de Ludovic al XV-lea, cunoscută pentru vigoarea și agilitatea sa. „Da, poți fi și puternic și sensibil în același timp. Da, poți iubi parfumeria clasică în timp ce ești atras de modern. KALAN este o reîntoarcere, o mireasmă inițial orgolioasă, dar care se lasă treptat cucerită!”, spune Julien Sprecher despre cea de a 26-a esență a casei sale de parfumerie, poate una dintre cele mai tehnice creații ale sale. Parfumul este distribuit exclusiv în magazinele Obsentum.

 

„Parfumul este o capsulă temporală. Am fost întotdeauna fascinat de secolul XVIII, când caii și parfumul erau mândria și gloria Franței”, spune Julien Sprecher, fondator al Casei Parfums de Marly, un parfumier francez de excepție. După ce a lucrat în afacerea familiei, distribuind parfumuri în Asia și Orientul Mijlociu, Julien Sprecher și-a început propria aventură: Parfums de Marly. Fondat în 2009 din pasiunea insuflată de tatăl său, fost reprezentant Guerlain pentru Orientul Mijlociu, brandul Parfums de Marly se inspiră din secolul care a celebrat apogeul eleganței franceze. Godolfin, o explozie de chihlimbar şi iasomie reflectă strălucirea petrecerilor lui Ludovic al XV-lea la Château de Marly.

Madame de Pompadour era îndrăgostită de artă. Ambiția ei era să instaureze stilul francez în toată Europa. Ea chiar a creat un „trandafir Pompadour”. Parfumul Cassili al Parfums de Marly îi poartă culoarea în onoarea sa.

Parfumuri cu istorie

Celebru epicentru al extravaganței, după chipul și asemănarea unui suveran care afirma “După mine, potopul!”, curtea regelui Ludovic al XV-lea și-a căpătat renumele de „la cour parfumée” („curtea parfumată”). Parfumierul personal al monarhului a creat nenumărate esențe pentru a-i satisface dorința. Acesta îşi dorea ca fiecare apartament din castelul său să aibă o mireasmă aparte. Toate aceste esențe originale sunt păstrate astazi în Muzeul Luvru într-o zonă cunoscută sub numele de „La Cour Marly”. Dependența de parfumuri a regelui putea fi egalată doar de pasiunea pentru cai, el rezervând un castel întreg pentru creșterea și îngrijirea raselor rare, printre care și Godolphin Arabian, o rasă arabă pură de armăsar. Mai mult, în 1743, Ludovic l-a însărcinat pe sculptorul Guillaume Coustou să creeze, la Castelul Marly, o operă de artă cunoscută sub numele de „Les Chevaux de Marly”, în memoria Regelui Soare, străbunicul său, sculptura fiind inspirată din măreția rasei arabe de armăsari. Creația poate fi admirată și astăzi la Muzeul Luvru, unde a fost mutată încă din 1984 pentru conservare, în zona „La Cour Marly”.