WatchShop.ro deschide cu 35.000 de euro primul magazin offline, situat în AFI Cotroceni 

Primul magazin offline WatchShop.ro a fost deschis în București, în AFI Cotroceni, în urma unei investiții de 35.000 de euro. Clienții își pot alege modelul dorit din peste 300 de ceasuri, dar au la dispoziție și aproximativ 100 de curele.

Astfel, doritorii au acum acces mai ușor la produsele și serviciile WatchShop.ro, noul magazin din AFI Cotroceni fiind și un punct de ridicare a comenzilor plasate online, dar și un loc în care pot fi lăsate ceasurile defecte pentru a fi reparate în ceasornicăria proprie. Toți cumpărătorii vor avea acces la serviciile unice oferite de WatchShop.ro pe piața din România: retur în 365 de zile, garanție pe viață la ceasurile Ingersoll și programul Noul Ceas.

WatchShop.ro intră astfel într-o nouă zonă de retail, reprezentanții companiei vizând deschiderea de magazine în galeriile marilor centre comerciale din București şi principalele orașe din țară. În continuare, retailerul își va extinde prezența în magazinele fizice ale partenerilor, prin distribuția ceasurilor pentru care este importator exclusiv în România: Ingersoll, Accurist, Sekonda și William S.

Decizia privind deschiderea primului magazin offline WatchShop.ro a venit ca urmare a creșterii vânzărilor de ceasuri la nivelul întregii piețe, susținută de comportamentul de consum al românilor, care își doresc ceasuri originale, de calitate și la prețuri accesibile.

„Deschidem primul magazin offline WatchShop.ro în cel mai mare centru comercial din țară, AFI Cotroceni, datorită poziției bune de care se bucură, a traficului mare și prin prisma proximității față de sediul nostru din bulevardul Banu Manta nr. 60, unde funcționează și showroom-ul de prezentare, aspect care ne oferă un avantaj din punct de vedere logistic. În noul magazin vom comercializa ceasuri pe care clienții nu le găsesc în alte magazine fizice de ceasuri și vom pune accent pe brandurile pentru care suntem importatori unici în România.

Mizăm, însă, și pe mărci  consacrate ca Tissot, Vostok-Europe și Suunto, și  vom expune o serie de exclusivități pentru România – la momentul lansării magazinului din AFI Cotroceni, WatchShop.ro prezintă în exclusivitate gama premium a ceasurilor Garmin”, spune Dragoș Diaconu, CEO WatchSop.ro.

În prezent, WatchShop.ro este prezent în 15 magazine în care vinde produsele importate exclusiv în România. Acestea sunt situate atât în București, cât și în câteva orașe mari (Cluj, Timișoara, Brașov, Galați), iar până la finalul anului WatchShop.ro estimează colaborări cu alte 10 magazine, pentru o acoperire reprezentativă la nivel național.

WatchShop.ro marchează o creștere a vânzărilor cu 25%

WatchShop.ro a înregistrat în prima jumătate a anului un avans al vânzărilor de 25%, față de perioada similară a anului trecut. Cel mai bine vândut produs în această perioadă a fost modelul Garmin Instinct, iar cel mai căutat brand a fost Casio, alături de alte branduri puternice, precum Tissot, Seiko, Orient, Citizen și Garmin. WatchShop.ro are un portofoliu de peste 17.000 de modele disponibile, de la peste 100 de branduri renumite la nivel mondial, unele dintre ele importate în exclusivitate

În primele șase luni ale anului, valoarea medie a unei achiziții de pe WatchShop.ro a fost de 450 de lei. Odată cu deschiderea noului magazin offline va crește însă și valoarea medie a comenzilor totale. Date fiind profilul cumpărătorilor și brandurile expuse în magazinul din AFI Cotroceni, WatchShop.ro estimează că valoarea medie a unei achiziții din magazinul offline va fi cu 20-30% peste valoarea unei comenzi plasate direct în site.