Ia românească va fi sărbătorită în Turcia

Ia românească va fi sărbătorită la Ankara pe 13 iunie, de la ora 18.00, printr-o prezentare de modă denumită ”SimfonIA Florilor”. Evenimentul gândit de oficialii Ambasadei Române în Turcia va avea loc într-un spațiu special amenajat pus la dispoziție de către Atakule, primul centru comercial din Turcia și simbolul orașului Ankara. Pentru acest eveniment, turnul Atakule va fi luminat în culorile drapelului României, iar pe ecranele amplasate va apărea mesajul ”Sărbătorim ia românească”.

În cadrul paradei de modă, reprezentații brandului românesc ”Flori de Ie” vor prezenta 30 de costume tradiționale românești de patrimoniu, precum și o colecție de design vestimentar modern inspirată din cultura și tradițiile românești. Colecția este realizată cu sprijinul designerului pentru accesorii florale Andreea Radu. Formația de jazz ”World Mix Band”, condusă de către profesorul Julian Lupu din cadrul Orchestrei Bilkent din Ankara, va concerta în cadrul evenimentului. Manifestarea va fi deschisă de către ambasadorul României în Republica Turcia, Gabriel Șopandă și fondatorul ”Flori de Ie”, Dr. Ec. Cristina Chiriac, fiind invitați să participe aproximativ 300 de persoane, reprezentanți ai mediului politic, diplomatic, academic și de afaceri, precum și ai comunității de români din zona metropolitană Ankara.

Acțiunea este organizată cu sprijinul Școlii Profesionale de Design Beypazari din cadrul Universității Ankara și al Turkish Airlines.