AstroFest2019, în premieră la ParkLake Shopping Center

ParkLake Shopping Center va găzdui pe 25 mai evenimentul științific AstroFest2019. Începând cu ora 17:00, bucureștenii sunt așteptați în ParkLake Garden pentru a admira astrele și a afla mai multe despre sistemul solar. În cadrul evenimentului, participanții vor putea testa telescoapele aduse pentru observații astronomice, vor experimenta zborul cu modulul Eagle în realitate virtuală, dar surprizele nu se opresc aici.

AstroFest2019: activități pentru toate vârstele

Toți participanții sunt invitați să se bucure de experiențele inedite pregătite cu ocazia AstroFest 2019. Douăzeci de telescoape vor fi îndreptate către obiecte cerești cunoscute sau mai puțin știute de publicul larg.

În plus, expoziții diverse vor completa evenimentul. De asemenea, publicul va putea testa o experiență unică în realitatea virtuală. Simularea în VR începe cu decolarea navetei Apollo 11 și urmărește toate etapele zborului. Pentru cei care n-au experimentat realitatea virtuală până acum, zborul cu modulul Eagle va fi cu siguranță memorabil.

AstroFest2019: întâlnire cu Dorin Dumitru Prunariu

Se împlinesc 38 de ani de la marea aventură spațială românească – misiunea Soyuz 40. Despre aceasta, dar și despre multe altele va povesti la AstroFest 2019 singurul cosmonaut român – Dorin Dumitru Prunariu. Împreună cu acesta va urca pe scenă și jurnalistul Alexandru Mironov. Cei doi vor discuta despre ce ne rezervă viitorul în spațiu, despre perspectiva mutării pe alte planete și despre zborul cosmic.