Ai pregătit meniul pentru masa de Paște și tot ce-ți mai trebuie este desertul? Încearcă rețeta de tort tiramisu cu căpșuni ce poartă semnătura lui chef Jakob Hausmann. Ușor, cremos și savuros, perfect pentru a fi vedeta mesei de sărbătoare alături de cei dragi.
Tort tiramisu cu căpşuni: ingrediente
- 800 gr. pișcoturi
- 300 gr. zahăr
- 6 ouă
- 500 ml frișcă lichidă
- un kg fructe diverse sezon (căpșuni, fructe de pădure, piersici, pere, etc.)
- 500 gr. mascarpone
- 50 gr. cacao pulbere
Tort tiramisu cu căpşuni: preparare
Se bat spumă zahărul cu gălbenuşurile, până ce se dizolvă zahărul. Se adaugă brânza mascarpone şi se amestecă bine. Se bate frişca şi se încorporează în masa de mascarpone până se obține o cremă omogenă care se pune la rece.
Se curăţă căpșunile şi se fierb împreună cu zahărul, se pasează, se strecoară și se obține un sirop dens.
Acest sirop cald se va turna peste pişcoturi astfel: se tapetează o tavă de tort cu pișcoturi, peste acestea se toarnă ½ din cantitatea de sirop cald și se întinde un strat de cremă, apoi se așează un nou un strat de pişcoturi care se însiropează cu restul de sirop, iar deasupra se întinde uniform crema rămasă. Se pune la rece pentru minimum 4 ore, se porţionează și se servește decorat cu cacao pulbere și căpșuni .