Exclusiv! Chef Jakob Hausmann: cum prepari supa-cremă de urzici

Vrei să găteşti ceva, dar nu ştii ce? Chef Jakob Hausmann de la Mica Elveţie îţi vine în ajutor cu un preparat delicious: supă-cremă de urzici.

Primăvara, organismul are nevoie de un plus de energie, după anotimpul rece. Înainte să ne repezim la farmacie pentru suplimente, e bine să facem o vizită în piață. Verdețurile pe care le găsim acum sunt o sursă naturală de vitamine și minerale și, în plus, au gust excelent.

Supă-cremă de urzici: ingrediente pentru patru persoane:

  • 500 g cartofi
  • 2 Buc. ceapă
  • 1 lingură de unt
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 litru apă sau supă de legume
  • 100g urzici
  • 1 Buc. ardei iute roşu
  • 250g cartofi noi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper

Supă-cremă de urzici: mod de preparare

  • Se curăţă cartofii şi se taie în cuburi.
  • Se toacă ceapa mărunt. Se încinge untul în tigaie şi se prăjesc puţin ceapa şi cartofii, se stinge cu supa de legume. Se lasă să fiarbă, acoperit, la foc moderat, circa 15 minute.
  • Se spală urzicile. Se desprind frunzele de pe ramurile mai groase, se adaugă în supă. Se mai lasă să fiarbă încă 10 minute. Se pasează cu mixerul. Se aşezonează după gust.
  • Ardeiul iute se taie în ineluşe. Se curăţă cartofii noi, se taie în cuburi foarte mici. Se prăjesc în ulei încins până devin crocanţi. Apoi se adaugă ardeiul iute şi se prăjeşte puţin, se amestecă.
  • Se pune supa în farfurie, se adaugă cuburile de cartofi şi inele prăjite de ardei iute deasupra.

Sugestia chef-ului:

În loc de urzici se poate folosi leurdă, supa căpătând o aromă mai pronunţată de usturoi.