Tenorul Mario Frangoulis, concert memorabil în România

Tenorul Mario Frangoulis cântă pentru prima dată în România. Artistul va evolua la Sala Palatului alături de Orchestra Simfonică București, sub bagheta dirijorului grec Stathis Soulis. Invitată specială: soprana Cellia Costea. Un artist care se bucură de succes pe întreg mapamondul, cu 19 albume în palmares și peste 7 milioane de copii vândute în întreaga lume, Mario Frangoulis combină clasicul cu contemporanul, amestecând cu ușurință opera cu pop, rock, folk, soul sau world music.

Artistul a împărțit scena cu artişti precum n, Placido Domingo, Montserrat Caballe, José Carreras, Liu Huan, Lara Fabian, Klaus Meine sau Angela Gheorghiu și a cântat cu cele mai bune orchestre ale lumii, de la Boston Pops la Chicago Symphony, Filarmonica din Tokyo, Opera Novaya din Moscova, Royal Simphony Orchestra sau Orchestra Filarmonică din Londra.

Programul concertului de la București este alcătuit din lucrări ale unor mari compozitori, cât și din binecunoscutele sale interpretări clasice crossover.

Mario Frangoulis va dona o parte din încasările concertului de la București către HOSPICE Casa Speranței. „Sunt oameni pe care, dacă ajungi să îi cunoști, îți schimbă viața și prioritățile” spune tenorul grec. De-a lungul carierei sale, Mario Frangoulis a susținut numeroase fundații filantropice „Cred că scopul nostru în viață ar trebui să fie păstrarea și promovarea binelui – lupta pentru pace și compasiune. A face acest lucru prin muzică este un angajament continuu. Trebuie să-ți arăți personalitatea, să-ți asumi ce ești și, mai ales, adevărul tău. Este vorba pur și simplu despre ceea ce înseamnă să fii om. Desigur că îmi doresc, ca orice artist, să fiu memorabil prin talentul artistic, însă, mai presus de toate, vreau să rămân în memoria oamenilor ca o simplă ființă care-a participat la misiunea de-a face această lume un loc mai bun”, spune Mario Frangoulis.