Ștefan Bănică Jr., Liber ca pasărea cerului

Ștefan Bănică joacă într-un serial de televiziune după o pauză de 14 ani. Artistul va deține unul dintre rolurile principale din “Liber ca pasărea cerului”, o savuroasă comedie de situații care va putea fi văzută la Antena 1.

În “Liber ca pasărea cerului”, Ștefan Bănică va fi Orlando, un pierde-vară talentat, pentru care viața a fost o nesfârșită aventură. Când se reîntâlnește, după 20 de ani, cu Ducu, bunul său prieten din copilărie, e același optimist incorigibil. Sărac lipit, pentru că a pierdut totul de mai multe ori, trăiește din escrocherii mărunte, dar e gata oricând să dea marea lovitură.

“Personajul meu, Orlando, e un tip care vede partea plină a paharului, spre deosebire de Ducu. Orlando e boemul, șmecherașul, veșnic cu noi propuneri de a supraviețui, mereu cu soluții la orice problemă, care ia viața la mişto. E un personaj care fabulează permanent si care găsește câte o portiță de scăpare din orice situaţie. E un histrion. Îmi place usurința cu care intră în pielea oricărui personaj de care are nevoie pentru a-si duce planul la capăt. E un personaj viu, colorat, spumos, un gen de personaj pe care în film nu l-am făcut niciodată”, spune Ștefan Bănică.

“Liber ca pasărea cerului” este o comedie de situații despre doi bărbați cu caractere diametral opuse care constată că sunt încă “liberi” să se comporte la 40 de ani ca niște adolescenți și să se bucure de viață. Prietenia care îi leagă îi ajută să descopere ce contează pentru ei cu adevărat. Ei trec în fiecare episod printr-o nouă încercare, care mai de care mai amuzantă, absurdă, captivantă.