Părul lung: ritualul de îngrijire

Părul lung rămâne la modă și în acest an. Te împrietenește cu eleganța, dar are nevoie de o atenție deosebită. 

Hairstyliștii Wella Professional te sfătuiesc să apelezi la un specialist dacă vrei să îl vopsești. Acesta îți va recomanda  produsele potrivite nevoilor sale, precum un șampon, o mască hrănitoare sau un ulei fortifiant pentru lungimi și vârfuri. Nici uscarea și stilizarea nu se face întâmplător.

Pentru a avea vărfurile mereu sănătoase, este esențial să îti tunzi părul regulat,  la 10 – 12 săptămâni!

Dacă nu ai părul lung, dar îți dorești totuși un look actual, optează pentru extensii naturale, care au diverse modalități de prindere și cu care poți realiza o schimbare radicală ori de câte ori simți nevoia. Pentru a face alegerile cele mai bune, apelează la un specialist care să te ajute în alegerea culorii și a îngrijirii lui.

Fii cu băgare de seamă! Părul lung este pretențios! Dacă este deschis la culoare, atunci trebuie să îl îngrijești și să îl coafezi cu produse de o calitate foarte bună, care să nu îl pună în pericol.

Pentru a face cea mai bună alegere, iată ce te sfătuiesc hairstyliștii Wella Professionals:

Părul fin

 • Optează pentru o tunsoare care urmărește mișcarea naturală a părului. El nu trebuie să fie forțat să stea într-o anumită direcție;
 • Tăieturile trebuie să fie spre interior, asta pentru a păstra grosimea parului și a avea greutate pe contur;
 • Este indicată tăierea părului în straturi, asta pentru a crea volum delicat și mișcare;
 • Evită tunsorile cu linia de contur subțire, deoarece nu servesc obținerii unui păr cu aspect bogat și des;
 • Apelează la breton pentru a încadra trăsăturile. Acest truc dă senzația de densitate.

Părul creț

 • Pune accentul pe formele îndrăznețe. Acestea sunt cele care scot în evidență punctul forte al părului tău: volumul generos.
 • Părul creț crește diferit de cel drept. Dacă vrei să-i stimulezi creșterea, îl poți tunde câte 1 centimetru,  la interval de 2-3 luni.
 • Nu îl fila!Pentru a evita aspectul „frizzy”, un păr creț nu trebuie filat decât în cazuri excepționale.

Părul aspru și des

 • Tunsoarea pixie este ideală atunci când ai un astfel de păr. Poți obține un volum optim, doar cu ajutorul degetelor. Aspectul ușor neglijent al coafurii va ascunde rigiditatea părului tău;
 • Dacă ai parul lung, tunde-l în scări pentru un look rafinat. Este o tunsoare extrem de practică, care nu necesită styling. Cu ajutorul ei poți face mici corecții la forma feței.
 • Tunsoarea carre este ideală în cazul părului cu volum. Ea se potrivește oricărui tip de breton și avantajează deopotriva femeile înalte, cât și pe cele scunde. Lungimea acesteia depinde de parametrii părului și forma fetei; cu cat mai îngustă e fața și cu cât mai mici îi sunt trăsăturile, cu atât lungimea recomandată este mai mică, și viceversa.